Compact maar comfortabel

Deventer House

Wat als eerste in je gedachten opkomt wanneer je kijkt naar dit bijna vierkante huis is compact en minimalistisch. De eigenaars, een jong stel, kregen een stuk land van de overheid om hierop te bouwen en zij lieten Studio MAKS hun droomhuis creëren.

Het budget was krap en de ruimte gelimiteerd. Dit leidde tot het design van een minimalistisch en compact maar desalniettemin comfortabel huis waar kwaliteit en design door het gehele pand te vinden zijn.

FritsJurgens’ onzichtbare scharnieren

Studio MAKS gebruikte betaalbare, duurzame materialen voor zowel het interieur als het exterieur van het huis. Ondanks dat het budget krap was werd op kwaliteit en comfort niet ingeleverd. Meerdere taatsdeuren met FritsJurgens taatsdeurscharnieren zijn te vinden verspreid door het huis. In de woonkamer bijvoorbeeld vind je een grote glazen stalen taatsdeur die leidt naar de tuin. Dit creëert een extra ingang en wanneer volledig geopend ontstaat er een sterkte connectie tussen binnen en buiten.

 

Het strakke, minimalistische design van het interieur wordt niet verstoord door zichtbare scharnieren. Ieder FritsJurgens taatsdeurscharnier is volledig verwerkt in de deur. Slechts mooi ontworpen en kleine vloer- en plafondplaatjes kunnen zichtbaar zijn, maar in dit geval verbergt het frame ook dit. Het gewicht van zowel de glazen stalen taatsdeur als de betonnen taatsende voordeur wordt gemakkelijk gedragen door de scharnieren van FritsJurgens.

 

Ontdek meer over de verschillende taatsdeurscharnieren van FritsJurgens en de verschillende features van de systemen.

 

producten

Contrasterende materialen

Het verschil tussen het ontwerp van het interieur en het exterieur van het huis creëert een behoorlijk contrast. De betonnen façade heeft een houttextuur, gecreëerd door houten borden die gebruikt zijn bij het zetten van het beton. Het interieur is strak en wit en ontworpen om gebruik te maken van iedere beschikbare vierkante centimeter. Het beton zou worden doorgetrokken naar het interieur, maar in plaats daarvan werd gekozen voor een ander materiaal. Het lichte, minimalistische ontwerp dat uiteindelijk binnen gecreëerd werd geeft de soms erg kleine leefruimtes de nodige openheid.

Glazen taatsdeuren voor natuurlijk licht

Het huis heeft twee verdiepingen. Op de begane grond vind je een keuken, woonkamer, eetkamer, hal en een toilet dat verborgen is onder de trap. Het heeft grote ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten, zoals de glazen stalen taatsdeur in de woonkamer. Meerdere grote open doorgangen op de begane grond verzekeren dat daglicht overal in de woonruimte aanwezig is en een gevoel van ruimtelijkheid behouden blijft.

Glazen taatsdeuren zijn perfect om een ruimte mee af te sluiten zonder waardevol daglicht te blokkeren. Ontdek meer glazen taatsdeuren en ontdek de verschillende applicaties die mogelijk zijn in verschillende soorten interieurs en exterieurs.

toepassingen

Functioneel en persoonlijk

Het gebruik van wit en grijs gecombineerd met veel verborgen opbergruimtes met greeploos design geeft de bewoners de mogelijkheid om de ruimtes hun eigen persoonlijke touch te geven. Kunst, kleine gekleurde details en planten voegen persoonlijkheid en warmte toe aan het huis zonder waardevolle ruimte op te offeren. Opbergruimte en zelfs zitplaatsen zijn ingebouwd op beide verdiepingen in bijna iedere muur om zo optimaal gebruik te maken van de ruimte. Op de eerste verdieping is er zo plaats voor twee slaapkamers, een badkamer en zelfs een klein kantoor.

De juiste visie

Deventer House is een voorbeeld van wat de juiste visie kan creëren met een klein stuk land een krap budget. Compact maar comfortabel: iedere ruimte is optimaal gebruikt maar nog steeds comfortabel, licht en uitnodigend. Een waar familiehuis op slechts 110 vierkante meter: Deventer House laat zien dat het mogelijk is.

Delen

Prijzen

FritsJurgens is onder meer onderscheiden met de volgende prijzen: Reddot Design Award (2017 & 2019). German Design Award (2015), Architzier A+ Award (2016), Iconic Award (2016 & 2019), Archiproducts Design Award (2016 & 2018) en de iF Design Award (2019). Prachtige waardering voor een productontwerp dat volgens de German Design Counsil 'tot in detail overtuigt en een zichtbare bijdrage levert aan de designwereld.'

CONTACT OPNEMEN

Telefoon: +31 598 343 410

"Bedankt voor uw aanvraag. We nemen binnen vier werkdagen contact met u op."

back to previous