Verfijnde pakhuis metamorfose

REDFERN WAREHOUSE, SYDNEY

De originele vorm en materialen van dit voormalige pakhuis in Redfern, Sydney, Australië vormt nu de basis van een familiehuis. Ian Moore Architects ontwierp de transformatie en creëerde comfortabele, open ruimtes die hun originele industriële uitstraling behouden hebben door het combineren van bestaande elementen met modern en clean design.

Fotografie door Rory Gardiner

WARE EYECATCHERS

De blootgelegde gebinten en bakstenen muren zijn elementen van het oude pakhuis en blijven ware eyecatchers. Het huis heeft een licht en open ontwerp met luchtige ruimtes die een comfortabele en welkome sfeer creëren. De muren eindigen zelfs op dezelfde hoogte als de gebinten met daarboven glas, zodat het natuurlijke licht door iedere ruimte stroomt.

OPEN EN HELDER

De verschillende niveaus van het huis hebben verschillende functies. Alle huishoudelijke ruimtes bevinden zich op de bovenste verdieping waar de keuken, eetkamer en woonkamer samenkomen in een enkele grote ruimte waar de originele functie van het huis, het voormalige pakhuis, nog steeds aanwezig is in de bakstenen muren. De grote glazen schuifpuien openen naar de tuin en creëren het gevoel van een nog grotere open ruimte.

TIJDLOZE KWALITEIT

De kelder herinnert het minst aan het voormalige pakhuis en biedt plaats aan een collectie klassieke sportauto’s. De materialen gebruikt door het gehele huis zijn gekozen op basis van hun functionaliteit en comfort. Elementen met weinig onderhoud en contrast met de originele details van de architectuur kunnen daarom ook gevonden worden in de kelder.

In de taatsende toegangsdeur is het FritsJurgens System One taatsdeurscharnier toegepast. Dit scharnier is, zoals alle scharnieren van FritsJurgens, onderhoudsvrij. Uitgebreide testen laten zien dat ieder scharnier van FritsJurgens nog steeds met dezelfde perfectie van dag één presteert na een miljoen bewegingen – dat staat gelijk aan 136 jaar dagelijks gebruik.

Producten

VERBORGEN IN DE DEUR

Scharnieren van FritsJurgens zijn door het hele huis toegepast, zoals altijd verborgen in de deur. Zoals geciteerd door de architect: “Nieuw werk is aanvullend maar duidelijk te onderscheiden van originele materialen door de strikte toepassing van het concept van retentie, recycling en versterking van de oorspronkelijke vorm en de ruimtelijkheid van het pakhuis. Ook pasten we een reeks verfijnde en elegante nieuwe elementen toe om het origineel te contrasteren en complimenteren, zonder het sentimentele of nostalgische heruitvinden van de esthetiek van het pakhuis.”

NIEUW PERSPECTIEF

Heldere kleuren, zoals de oranje elementenbank in de woonkamer, laten de open ruimtes opleven en maken deze plek een waar familiehuis. De architect is geslaagd dankzij het creëren van een ontwerp dat de pakhuisesthetiek niet opnieuw uitvond op een sentimentele of nostalgische manier, maar door een modern en verfijnd perspectief te bieden op een metamorfose als deze.

Delen

Prijzen

FritsJurgens is onder meer onderscheiden met de volgende prijzen: Reddot Design Award (2017 & 2019). German Design Award (2015), Architzier A+ Award (2016), Iconic Award (2016 & 2019), Archiproducts Design Award (2016 & 2018) en de iF Design Award (2019). Prachtige waardering voor een productontwerp dat volgens de German Design Counsil 'tot in detail overtuigt en een zichtbare bijdrage levert aan de designwereld.'

CONTACT OPNEMEN

Telefoon: +31 598 343 410

"Bedankt voor uw aanvraag. We nemen binnen vier werkdagen contact met u op."

back to previous